Daniela Hantuchová pred Australian Open: Tenis si užívam

13.01.2012 Celý región

MELBOURNE 13. januára (WEBNOVINY) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si vrátane kvalifikačného pokusu zo sezóny 2000 už po 13. raz zahrá na úvodnom grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne (16. - 29. januára).

V 1. kole ju vyzve niektorá z kvalifikantiek, na 3. kolo sa papierovo črtá súboj s belgickou obhajkyňou titulu Kim Clijstersovou.

"Už sa na prvý Grand Slam roka teším. Hrá sa mi dobre. Tenis si užívam, opäť ma veľmi baví," skonštatovala Daniela Hantuchová po štvrťfinálovej prehre v Sydney s adeptkou na post jednotky svetového rebríčka Petrou Kvitovou z Česka a dodala: "Dôležité bude za pár dní zregenerovať, načerpať sily a potom sa dostať nazad do dobrého rytmu, byť pripravená od 1. kola. To, že som mala počas prvých dvoch týždňov dobré výsledky, teraz nič neznamená. Musím byť ´ready´ bojovať v každom zápase o každý fiftín, dať do toho všetko. Zároveň však nesmiem sama seba dostať pod tlak, treba to brať loptu za loptou."


Tréner Pistolesi vedie Danielu Hantuchovú k agresívnej hre

Hantuchová v decembri nadviazala spoluprácu s talianskym koučom Claudiom Pistolesim. Do Sydney, kde vyradila aj grandslamovú šampiónku Francescu Schiavoneovú z Talianska, pricestovala ako finalistka z Brisbane: "Každý zápas beriem ako príležitosť pokúšať sa o to, čo sme si stanovili. Claudio ma vedie k agresívnej hre, častejším prechodom k sieti. S Francescou to bolo super, do bodky som to splnila. Kouč má veľa skúseností, vidí, kam sa tenis uberá. Navyše, vytvára pohodu. Príprava bola ťažká, ale mali sme aj zábavu. Tenis si užívam - aj tie tréningy."

Bývalá päťka svetového rebríčka Hantuchová počas zimnej prestávky viackrát označila za svoj cieľ návrat do Top 10. Už sa stihla posunúť z 24. na 21. miesto. V prvej dvadsiatke renkingu bola naposledy v novembri 2008. "Myslím si, že podľa toho, čo som zatiaľ v tejto sezóne v niektorých zápasoch predvádzala, do Top 20 patrím. Mám oveľa vyššie ambície. Určite však nebudem v Melbourne sledovať rebríček a rátať body. Po toľkých rokoch už takéto veci naozaj neriešim," podotkla D. Hantuchová, semifinalistka Australian Open 2008.

Dvadsaťosemročná popradská rodáčka vlani zostala v metropole Victorie už v 1. kole na rakete Rusky Reginy Kulikovovej, keď jej celý január poznačilo zranenie achilovky. K svojmu terajšiemu zdravotnému stavu povedala: "Čo sa týka ramena, je to super. S fyzioterapeutkou Ivetou Stankovou sme odviedli fakt skvelú robotu, počas celej zimy sme sa tomu venovali. Pred Brisbane som mala trochu podvrtnutý členok a nevedela som, ako na tom budem, ale dalo sa to dobre do poriadku. Päta stále nie je dobrá: sú dni, keď ju cítim viac, inokedy menej. Musím to akceptovať a ísť aj cez bolesť, lebo teraz sa toho nedá veľa robiť," povzdychla si D. Hantuchová.

Súperom Karola Becka v 1. kole dvojhry mužov sa stal Francúz Julien Benneteau.
 

Vyberte región